Zoeken in deze blog

donderdag 13 mei 2010

Raadplegen van verplichte literatuur - Obama en geloof -

Raadplegen van verplichte literatuur - Obama en geloof -
Artikel: 'Barack Obama krijgt Nobelprijs voor de Vrede(Hln.be)'
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mijn zienswijze hieromtrent:

We weten intussen dat Obama een onderscheiding verdiend heeft voor zijn buitengewone inspanningen omtrent internationale diplomatie en de samenwerking tussen volkeren die hij versterkt. President Barack Obama won de Nobelprijs voor de vrede in onze wereld. Persoonlijk vind ik dat hij dit welverdiend heeft. Want president Barack Obama heeft de samenleving tussen zijn volkeren anders aangepakt. Hij is gedreven om van onze wereld een wereld te maken waar geen grote problemen zich meer kunnen voordoen.


Hij heeft een bepaalde visie voor oog. En dat houdt in dat hij een maatschappij wilt zonder nucleaire wapens. Voor dit doel wilt Obama strijden. Hij wilt zijn volk een betere toekomst geven. Eentje die ze nooit van te voren gekregen hebben. Maar ondanks zijn positieve inbreng die hij zijn volk wilt toezenden, vrees ik persoonlijk een beetje dat hij de lat TE hoog legt. Hij heeft sterke toekomstplannen met Amerika. Maar of deze allemaal haalbaar zijn, daar vrees ik soms voor.


Toch verklaarde één iemand hem als: “Obama heeft ons een nieuwe klimaat geschapen in de internationale politiek” EN “Slecht zeer zelden heeft een persoon in dezelfde maten als Obama de aandacht van de wereld zo naar zich toegetrokken in de hoop z’n volk een betere toekomst te geven”


Barack Obama zelf is ervan overtuigd dat hij deze Nobelprijs omtrent VREDE nog niet verdiend heeft. Hij wilt nog verder geraken om de vrede in zijn land, maar ook over de wereld nog beter te maken.


President Barack Obama is een groot man. Ik ben er zeker van dat hij heel wat landen gaat kunnen vooruithelpen. Maar toch blijf ik ergens bij de beslissing dat jij bepaalde aspecten op zijn lijstje moet schrappen. Hij kan niet de hele wereld helpen. Als dat klein stukje al lukt, is dit een zeer grote inspanning geweest. Hij is en blijft een bekend en vooral machtig persoon voor heel wat mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten